Sałatka na ciepło z fasolki szparagowej, groszku i czerwonej cebuli
Sałatka na ciepło z fasolki szparagowej, groszku i czerwonej cebuli
Składniki:
Zielony groszek firmy Bonduelle
pół
kilo fasoli szparagowej
czerwona
cebula
czosnek
garść
tartego parmezanu
oliwa
z oliwek
sól,
pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę
umyć, odciąć końce i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Dodaj groszek, posiekaną cebulą. Sałatkę skropić oliwą z
oliwek, przyprawić do smaku i posypać tartym serem.
Sałatka z soczewicą
Składniki :
puszka soczewicy Bonduelle
świeży szpinak
zielony ogórek
ocet malinowy
prażone orzechy ziemne
Przygotowanie:
Umyty dokładnie szpinak układamy razem i poszatkowanym zielonym ogórkiem i orzechami. Posypujemy soczewicą i doprawiamy octem malinowym i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Chłodniki z ogórków i groszku
Składniki:
Zielony groszek firmy Bonduelle
2 ogórki
2 szklanki kefiru
czosnek
świeża mięta
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Składniki:
Zielony groszek firmy Bonduelle
2 ogórki
2 szklanki kefiru
czosnek
świeża mięta
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Ogórki umyć, i zetrzeć na tarce . Posiekany czosnek dodać do ogórków, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z miętą, groszkiem a następnie z kefirem. Schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
Mini zapiekanki z groszku, koziego sera i pietruszki
Składniki:
Zielony groszek firmy Bonduelle
kostka twardego koziego twarogu
natka pietruszki
opakowanie ciasta francuskiego
szklanka śmietany 36%
2 jajka
2 łyżki masła
sól, pieprz
Przygotowanie
Foremki posmarować masłem i wyłożyć francuskim ciastem piec około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W czasie, kiedy spód zapiekanki piecze się w piekarniku przygotowujemy farsz. Śmietanę, jajka i kozi ser zblendować na gładka masę, dodać groszek, posiekana natkę pietruszki i przyprawy. Na wpół upieczone foremki wypełnić farszem i ponownie piec przez 15-20 minut. Udekorować groszkiem i natka pietruszki.
Sałatka makaronowa z groszkiem i olejem z pestek dyni.
Składniki:
Zielony groszek firmy Bonduelle
dowolny duży makaron
zielone oliwki
fenkuł
1 łyżka oliwy
1/4 szklanki oleju z pestek dyni
1 cebula
sól, pieprz
garść lubczyku
Przygotowanie
Fenkuł i cebulę pokroić na pióra i zeszklić na oliwie. Makaron ugotować na pół twardo. Dodać warzywa i zioła. Podawać z olejem z pestek dyni na zimno.
Prześlij komentarz