Wielkanoc z Bonduelle: Prosta sałatka z groszku, sałaty i jajek

poniedziałek, 14 kwietnia 2014 Brak komentarzy

























































W ramach mojej współpracy z firmą Bonduelle Polska powstały potrawy, które możemy serwować zarówno na świątecznym stole jak i każdego dnia. Zapraszam do lektury przepisów i obejrzenia sesji zdjęciowej.

Prosta sałatka z groszku, sałaty i jajek
Składniki:
Puszka zielonego groszku Bonduelle
Mieszanka sałat
3 ugotowane jajka
czarne oliwki

Na sos:
pół cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
łyżka wody
sól, pieprz

Przygotowanie:
Składanki połączyć ze sobą przed podaniem dodać podzielone na ćwiartki jajka i polać mocno schłodzonym sosem. Podawać jako dodatek do mięs lub z pieczywem jako osoby posiłek.

Prześlij komentarz