Lokal powstał w 2005 roku, ale
ma już spore grono wielbicieli zawdzięcza to kuchni tworzonej z prawdziwą
pasją.
- Uwielbiam
eksperymentować, a polska kuchnia daje bardzo wiele możliwości, zarówno
smakowych jak i estetycznych a przy
tym jest wyjątkowo nowoczesna . Taką fuzją smaków jest na przykład tradycyjna
kaczka podana w odpowiedni sposób, połączona z niekonwencjonalnym sosem - mówi Szef kuchni.
- Ostatnio coraz bardziej pochłania mnie
kuchnia molekularna, gdzie wykorzystuje się wiedzę naukową na temat produktów
Nasze podniebienia mają wiele pięter,
wystarczy tylko do nich dotrzeć a można to zrobić tylko za sprawa
czystego smaku - dodaje kucharz.
czystego smaku - dodaje kucharz.
Forma potraw przygotowywanych w restauracji przy ul. Krakowskiej, często przypomina bardziej przestrzenną rzeźbę niż domowy obiad, ale i tradycjonaliści znajdą tu coś dla siebie.
Można tu
zjeść zarówno puree z ziemniaków z sałatką i filetem z drobiu, jak
i wykwintną zupę z czosnku
Karta w Restauracji jest krótka, znajdują się w niej głównie sezonowe produkty. Na przełomie maja i czerwca zjecie tu więcej dań z nowalijek, szparagów i ryb, natomiast wczesną jesienią królują dynia i drób.
Karta w Restauracji jest krótka, znajdują się w niej głównie sezonowe produkty. Na przełomie maja i czerwca zjecie tu więcej dań z nowalijek, szparagów i ryb, natomiast wczesną jesienią królują dynia i drób.
Uwagę przykuwa także wnętrze lokalu. Surowe tynki, wyjątkowe meble, oryginalne dodatki - to wszystko tworzy niepowtarzalną atmosferę. W okresie letnim goście mogą skorzystać również ze stolików na zewnątrz.
Restauracja Kuchnia i
Wino w Kazimierzu Dolnym powstała z myślą o jedzeniu najwyższej jakości,
zrodzona z pasji do gastronomii i smaku. Stworzyliśmy miejsce proste, ze
wspaniałym zdrowym jedzeniem."-mówi Bartłomiej Stefański-właściciel
restauracji.
Prześlij komentarz