Paszteciki z fasoli flażoletki i suszonych grzybów.

czwartek, 19 grudnia 2013 Brak komentarzy















































Paszteciki z fasoli flażoletki i suszonych grzybów.

Na ciasto:
0,5 kg mąki pszennej
2 łyżki suchych drożdży
szklanka letniej wody
szczypta soli i cukru

Na farsz:
Fasola flażoletka Bonduelle
szklanka suszonych grzybów
cebula
3 łyżki masła
sól, pieprz
garść świeżego rozmarynu

Grzyby namoczyć w wodzie. Cebulę pokroić w ostkę i podsmażyć na maśle. Dodać fasolę, posiekane grzyby, przyprawy i zioła. Kiedy farsz będzie wystarczająco miękki wyłożyć go na deskę i posiekać nożem. Wstawić do lodówki.

Składniki na ciasto wymieszać do momentu uzyskania jędrnego ciasta. Odstawić w ciepłe miejsce, pod przykryciem na około 1,5 godziny. Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkować na cienki placek pokroić w kwadraty wielkości około 3x3 cm, brzegi posmarować delikatnie wodą, wyłożyć łyżeczkę farszu i zakleić. Odstawić na około 1 godzinę pod przykryciem. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut.

Prześlij komentarz