Jako dziecko często słyszałam, że zdrowe śniadanie to podstawa. Kiedy jestem starsza słyszę to równie często i cały czas marzę o chwili kiedy będę mogła sobie na nie pozwolić. Poranny bieg do pracy pozawala mi jedynie na szybką kawę i jogurt. Jednak im bliżej wakacji, moje śniadaniowe marzenia powoli sie spełniają. Dziś Bruschetta ze szparagami, pieczonymi pomidorami i jajkiem.
Bruschetta ze szparagami, pieczonymi pomidorami i jajkiem
Składniki(na 4 kromki pieczywa):
kilka pomidorów koktajlowych
pęczek szparagów
4 jajka
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek, sól, pipeprz
Do naczynia żaroodpornego wkładamy pomidorki z szypułkami, polewamy je oliwą z oliwek, posypujemy posiekanym czosnkiem i przyprawiamy. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W czasie kiedy pomidory się pieką, gotujemy szparagi i sadzimy jaja. Na parę minut przed wyjęciem pomidorków układamy na nich kromki pieczywa. Układamy warstwowo i podajemy ze świeżą bazylią.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Prześlij komentarz