Grzanki z pieczonymi buraczkami

piątek, 15 lutego 2013 Brak komentarzy

    Dzisiejsza potrawa została odkryta przez przypadek. W lodówce została mi tylko garstka poszczególnych produktów, a ich fuzja dała zaskakujące połączenie smaków i aromatów. Moje zamiłowanie do buraczków w tradycyjnej, polskiej kuchni ustępuje miejsca tej eleganckiej, wytrawnej przystawce. Polecam jako sycące śniadanie!

Grzanki z pieczonymi buraczkami

Składniki:
2 buraczki
opakowanie mozarelli
kiełki  rzodkiewki
dwie pszenne bułeczki

Przyprawy:
Sól, pieprz

 Buraki owinięte folią aluminiowa pieczemy przez godzinę w 180 stopniach. Po ostudzeniu kroimy w plastry i oprószamy solą i pieprzem. Bułki kroimy na trzy części i grillujemy w piekarniku przez 5 minut. Buraczki, mozzarelle i kiełki  układamy na grzankach warstwowo.

Prześlij komentarz