Jaglotto z zielonym groszkiem i miętą

niedziela, 22 czerwca 2014 Brak komentarzy


Jaglotto z zielonym groszkiem i miętą

Składniki:
Zielony groszek firmy Bonduelle
szklanka kaszy jaglanej
pół szklanki wytrawnego, białego wina
pół cebuli
świeżo straty parmezan
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy z oliwek
garść świeżej mięty
2 szklanki buliony warzywnego

Przygotowanie

Na patelni rozgrzej dwie łyżki masła. Podsmaż cebulkę. Dodaj szklankę kaszy jaglanej.
Dodać bulion i poczekać aż odparuje od czasu do czasu mieszając.

Następnie dodać wino, ponownie poczekać do momentu odparowania. Kiedy kasza będzie już niemal całkowicie miękki dodać groszek, miętę oraz przyprawy. Dusić przez 10 minut pod przykryciem. Podawać z parmezanem.


Prześlij komentarz