Pasta z wątróbki drobiowej i czerwonej fasoli
Składniki:
pół puszki czerwonej fasoli Bonduelle
500 g wątróbki drobiowej
1 cebula
1 ząbek czosnku
kilka gałązek rozmarynu
1/4 kostki masła
1/2 szklanki białego, wytrawnego wina
sól, pieprz
pół puszki czerwonej fasoli Bonduelle
500 g wątróbki drobiowej
1 cebula
1 ząbek czosnku
kilka gałązek rozmarynu
1/4 kostki masła
1/2 szklanki białego, wytrawnego wina
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać wątróbkę, fasolę i rozmaryn. Smażyć około 10 minut, ciągle mieszając. Dodać wino i gotować około 10 minut na bardzo małym ogniu. Zdjąć z ognia i poczekać aż wystygnie. Zblendować i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Opcjonalnie możemy polać pastę roztopionym klarowanym masłem i posypać obficie świeżą pietruszką.
Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać wątróbkę, fasolę i rozmaryn. Smażyć około 10 minut, ciągle mieszając. Dodać wino i gotować około 10 minut na bardzo małym ogniu. Zdjąć z ognia i poczekać aż wystygnie. Zblendować i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Opcjonalnie możemy polać pastę roztopionym klarowanym masłem i posypać obficie świeżą pietruszką.
Prześlij komentarz