Ziemniaki pieczone z fasolą gotowaną na parze i prażonym czosnkiem

wtorek, 11 marca 2014 Brak komentarzy



















































Ziemniaki pieczone z kozim serem, fasolą gotowaną na parze i prażonym czosnkiem.


Składniki:
Fasola gotowana na parze Bonduelle
1 kilogram ziemniaków sałatkowych (mała odmiana)
kostka, twardego koziego sera
2 główki czosnku
1/4 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki świeżego majeranku
3 łyżki masła
biały pieprz
sól

Przygotowanie:
Ziemniaczki opłukać i mocno wyszorować i pokroić w ćwiartki. Dodać białą fasolę gotowaną na parze Bonduelle oraz ser. Mocno skropić oliwą z oliwek, przyprawić piec w 180 stopniach przez 30 minut. Czosnek obrać z łupinek i pokroić na cienkie plasterki. Prażyć na suchej patelni przez 15 minut. Dodać do pieczonych warzyw.



Prześlij komentarz