Sałatka z gotowanej na parze cieciorki, śledzi i pietruszki.
Składniki:
Cieciorka gotowana na parze Bonduelle
250 g śledzi w oleju
spory pęczek natki pietruszki
sok z połówki cytryny
sos:
pół szklanki gęstego naturalnego jogurtu
3 łyżki ostrej musztardy
sok z połówki cytryny
Cieciorkę porządnie wypłukać i skropić sokiem z cytryny. Dodać podzielone na kawałki śledzie i drobno posiekaną natkę pietruszki. Składniki na sos wymieszać i wystawić do lodówki na 30 minut.
Jestem ciekawa połączenia cieciorki i śledzia, tych dwóch składników nigdy jeszcze nie łączyłam ze sobą, a u Ciebie na zdjęciu ta sałatka wygląda bardzo apetycznie: ) Poza tym uwielbiam natkę pietruszki, więc podwójnie mnie kusi ta sałatka: )
OdpowiedzUsuńJest pyszna, ale koniecznie w połączeniu z sosem, postanowiłam zrobić fotografie bez ponieważ zachwyciły mnie kolory :)
OdpowiedzUsuń