Chrupiący makaron ryżowy z piersią z kurczaka

sobota, 30 listopada 2013 Brak komentarzy



Chrupiący makaron ryżowy z piersią z kurczaka 

Składniki:

opakowanie makaronu ryżowego
podwójna pierś z kurczaka
1 limonka
1 mała biała rzodkiew
3 łyżki oliwy
łyżka mąki
sól, pieprz
kiełki fasoli mung
świeża kolendra

Kurczaka kroimy w paski, marynujemy około 30 minut w oliwie z oliwek soku z limonki i świeżej kolendrze. Kiedy mięso przejdzie aromatem delikatnie oprószamy męką i smażymy na patelni grillowej. Dodajemy posiekaną papryczkę, skórkę z limonki, kiełki i cienkie plastry rzodkwi. Dusimy lekko podlewając wodą około 30 minut. Przyprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem ryżowym



Prześlij komentarz