Krewetki

środa, 20 lutego 2013 1 komentarz
 
    Wstążki z krewetkami i młodą cukinią

    Składniki:
    6 ugotowanych krewetek tygrysich
    2 młode cukinie
    pęczek dymki
    makaron nitki (jeżeli nie robimy go sami najlepiej wybierz ten z pszenicy durum)
    ząbek czosnku
    2 łyżki masła
    oliwa
 
    Przyprawy:
    sól, pieprz

   Oczyszczone krewetki marynujemy w oliwie i wyciśniętym ząbku czosnku. Posiekaną dymkę szklimy na maśle. Dodajemy pokrojoną w plastry cukinie i  zamarynowane krewetki. Dusimy wszystko przez około 3 minuty.  Makaron gotujemy na pół miękko, wykładamy na talerz, dodajemy cukinie i krewetki. Doprawiamy do smaku.



1 komentarz

  1. Wygląda przepysznie, bardzo wiosennie, na pewno też świetnie smakuje!

    OdpowiedzUsuń