Kanapki: oscypek, śliwka, szynka schwarzwaldzka

niedziela, 1 marca 2015 Brak komentarzy
Kanapki: oscypek, śliwka, szynka schwarzwaldzka

Składniki:

kilka plastrów dobrej jakości szynki schwarzwaldzkiej
mały oscypek
kiełki (ja uwielbiam kiełki brokuł)
masło
domowego wypieku chleb ze  śliwką

Chleb ze śliwką

Składniki:
300 g mąki pszennej
  • 200 g mąki żytniej
  • 300 ml wody
  • łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • dwie garści śliwek
  • paczka suszonych drożdży

  • Przygotowanie:

  • Składniki łączymy i mieszamy drewnianą łyżką. Kiedy masa będzie gładka dodajemy śliwki. Chlebek wykładamy do dwóch małych foremek i  pieczemy 3 godziny w 180 stopniach. Kanapki podnajem układając naprzemiennie składniki na ciepłym ale nie gorącym pieczywie.


Prześlij komentarz