Chyba jak wszyscy pasjonaci fotografii nie mogłam doczekać się wiosny. Cieplejsze dni przynoszą nie tylko piękne światło, które wpływa pozytywnie na kadry, ale także świeże warzywa. Jako miłośniczka lokalnych produktów aż zacieram ręce na myśl o pachnących straganach z warzywami i ziołowym ogródku. Chociaż uwielbiam kulinarne podróże, do, których byliśmy zmuszeni przez długą zimę- wiosna wróciła na dobre, a wraz z nią pachnące pomidory, szparagi i inne pyszności:) Na zakończenie sezonu kanapka, której smak oparty jest na włoskich tradycjach.
Włoska ciabatta
Składniki:
3 włoskie chleby ciabatta (zbliżona wersja dostępne w jednym z sieci supermarketów kojarzących się z owadami, pod ukrytą nazwą "bagietka korzenna").
opakowanie wędzonej szynki
oliwki
rukola
2 pomidory
Na sos:
czosnek
ocet balsamiczny
świeża bazylia
Prześlij komentarz